Selasa, 5 Mei 2009

aku d tag..!

assalamualaikum semua..

aku ditag oleh Nur Liyana (ciput), Ct Nur Hanna (nana), Alyaa Sakinah (lyaa), n Ct Hanisah (esah)..
walaup0n agak kemalasan nak p0st pape benda buat masa ni, aku mesti selesaikan hutang tag2 di0rang ni...
terima kasih la kat k0rang..kalau tak mesti lambat lagi aku nk update blog aku ni..

here it is..


the rules..

  1. c0py award di atas untuk diletakkan di blog anda.
  2. nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.
  3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta / hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
  4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.
  5. jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah ditag.

.................................................................................

5 fakta menarik tentang pemberi award ni.. =P

1. Ciput

  • waktu zaman sekolah d0lu2, payah nak kejut dia bangun tidur....kuang3
  • terbukti seorang yang 'cerah berseri' sekarang ni.. (pe rahsia..???)
  • adik-beradik dia semuanya p0mpuan..(menarik kah..??)
  • dalam kelembutan tetap punya pendirian..
  • prihatin..(suka beri semangat bila aku d0wn..!! sob3)

2. Nana

  • sabar..(tapi kadang2 tewas juga bila berhadapan dengan perkara2 yang melampau)
  • anak mak..(semua benda dia buat mesti rep0rt kat ibu dia) =P
  • minat benda2 yang berkaitan dengan Dato' Ct Nurhaliza..
  • wlup0n agak lasak, masih suka benda2 yang menampakkan feminin..(suka bergaya sakan sebenarnya cuma belum nak tunjuk je..)
  • kadang2 macam tak ada perasaan..(n0 k0men..!) =0

3. Lyaa

  • baik..(cuba membantu selagi terdaya, tq)
  • kalau jadi pemimpin, tegas..(tapi masih mementingkan kebaikan mereka yang dipimpin)
  • kadang2 tertidur di tempat2 + waktu2 yang tak disangka2..(memang x pelik la..! rajin study 2..s0e.)
  • suka bertanya kalau tak faham..(straight 2 e p0int la..bagus3.!!)
  • sentiasa semangat..

4. Esah

  • baik..(salu juga tolong aku leraikan kekusutan waktu aku buat +M3 - prep ptg d0lu2)
  • kalau cakap dengan dia tak sure dia dengar ke tak..(cmne 2..?)
  • susah nak marah..(tap kalau dah naik angin, abis la dunia! tak0oott~)
  • sabar..(mana tak nya, waktu nak spm d0lu2 aku suka lepak + buat sepah kat katil dia tap dia c0ol je..) *tapi mesti dalam hati menyirap kat aku kan..? jap3...marah syera juga au..rakan k0mplot aku 2..
  • suka tut..(....??) *saje nak timbulkan fitnah..hik3

* uit3..pemberi2 award ni saje kn tag2 org..? nk sur0 aku 'jual' k0rg ek..??..ish3

10 fakta / hobi diri sendiri.. =)

  • s0pan santun (k0nonnya 4 1st perception bg yg x knl aku) tap 'nakal'..
  • suka berdebat (tapi bukn debater) sekiranya tidak bersependapat / satu kepala dengan orang / perkara yang dibincangkan, nahas la k0rg!!
  • suka mengemas tapi paling benci nak memasak..( but i'll learn how 2 c0ok v.v. well for my special one s0on)
  • suka pada cabaran..(suka cari gad0 sbenarnya..!)
  • suka pada kekemasan..
  • suka jalan2, shopping2..
  • fashi0nable, high taste..(haa..ni 1 hal, kdg2 buat aku rimas! kbykn yg tahu klbhn aku ni jadikan aku perunding fashi0n kalau di0rang nak bergaya!) uit3..
  • love 2 eat m0re, m0re n m0re..
  • m0ody n em0tional..(tapi masih boleh dikawal la..!)
  • semp0i tapi cerewet..(cmne 2..?)

* cheewah~ mcm lum ckup je nk pr0mote diri ni..byk ag nk list sben0nye tap x pe la...bg sape2 nk knl aku tau nk tau bt0l ke karakter aku cam kat ats ni, j0m r kita kwn2..

10 penerima award n describe.. =) + =P

...........sape2 yang view..!!! buat jugak, tak kira..! bagi yang tak ada blog, buat la kat baju ke, kertas ke, atau kalau susah sangat, buat d0noh je..hik3................ tapi bagi yang sudi ngaku kalian antara pembaca tag ni, just tinggalkan k0men kat mane2 yang kalian suka suki... =)

7 ulasan:

Dr Hujimy berkata...

1. Ciput

waktu zaman sekolah d0lu2, payah nak kejut dia bangun tidur....kuang3
terbukti seorang yang 'cerah berseri' sekarang ni.. (pe rahsia..???)
adik-beradik dia semuanya p0mpuan..(menarik kah..??)maksudnya,menantu bapanya semua lelaki la...haha

asy berkata...

t0 Dr Hujimy :
uit3..
de hatikah nk jad slh s0rg mnntu dlm kuarga ciput..? =P

nwy, slm ziarh n knl..!

Tanpa Nama berkata...

salam..
u..i slh s0wg yg bce tag ni..
ske bce ttg u.
plg i ske ble u ngaku u nakal..
yeah..mmg bt0l..sdr p0n dri!!

hm.i nk mntk maap ek psl tut..
i ta0 i x ptut cte kat 'kwn tbek' u 2.
tap i rse dy 2 mlampau.!!
de dy p bls2 dndm kat u..
dh r x ta0 cte bnr2.kec0 je lbh.!
i x ske u ngalah2.pe dy pk dy 2 bg0s sgt ke.?!!
wkt u tgh jtuh,dy leh wt x ta0 je..
mntg2 tgh bg0s dy tgglkn u kblkg.

u..
jgn snyap je,i p0n dh nk blek uk dh..
mummy i dh bsing i tgguh2 pjlnn i..
DN'T PMNNTLY 0FF9 2 ME..

u..
i kn0w u need sm0ne 2 talk 2..
bgi skali je pluang..?
plez..

Tanpa Nama berkata...

oittt..
pe cer mu skang??
aq sje nk cb0k2 kat cni.
aq x tau nk stju ke x ttg tag psl dri k0 2..
agp0n lme x b0rak2 n lepakz2 ngn mu..
yg aq tau, k0 ni kwn yg gile babun punye bek.!!

meh aq tlg mu dscribe psl krktr mu..
***BaikSukaTolongOrgSopanPandaiMotivatorYgDeKlassCitaRasaTinggiSukaRendahDiriSusahNkBnciOrgTapBileDhBnciSusahNkBaikSmlaPndiJgHatKwnCmAqKsygnSsorg=)SoreYgBlehWtSspeCairXspeciallyLaki2SukaWtLawakYgSlumberSederhana...MybStuHariTJadMnntu+IsteriYgSmprnaG2**

syg mu..
h0pe dpt ketemu len mse..
n0 tep0n mu aq dh x de..
nset ilang o0..
t mzkol aq au..

eklass dr tmn lme yg mkin tue.. =P

eNsem vS caNtek berkata...

slmt..
ak s0nyap2 bukak blog k01
nice blog..!! keep it up..!

kmu dudk sblhku..
ak dudk sblh kmu..

hahaha~~~
kte d cc upenye..!!

cpt sih..
ak capek..!!
kac r ampau pas ak ntr k0 blek uma t..
bru r s0dap..!!

asy berkata...

salam wt sume y sud tgglkn k0men anda..

t0 aku :
tq ats kprihatinn u 2..
tap, agk2 la..jgn wt keadaan mkin truk.!
u blek je r uk..
i dh bz pasni nk dftr kat..
jz d0akn kjyn i..
wt ms ni, i lum sud nk kgsi pape ngn u..
jz fokus pd master u..
jgn kcwkn mummy u..
btw, tq 4 ol..

t0 tmn lme mkin tue :
hahaha~
mlunye kne k0men cmni..!
ade2 je la k0 ni..
s0e la x dtg party k0 ari2..bz.
nwy, ak p0n x dak n0 tep0n k0..
nset ak dh b'kecai wkt accident ari2.. =(
yg ak gne ni mmg sebijat ngn hp lme ak tap bukn ak nye..
btw, ak mmg sgt3 bek..tap v dak r 'gile babun nye bek'..!
mlaupau sgt prumpamaan k0 2.. =P

t0 eNsem vS caNtek :
la..sur0 tmn k0jap p0n nk bsing..!
len kli mls r nk ajk k0 ag.. =p
'ampau'...?
org cina kte, org l0m kwin x leh bg ampau...! =P
trime je bleh..???!!
bak r stu..?? =D

me too berkata...

singgah jap....
to the person without name...
sapekh yg kamoo maksudkn...
just remember this...
jgn dgr dpd 1 pihak je...
then,nak salhkn sebelh pihk je...
unfair....